Η χώρα από παγωτό

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Ο Βασιλιάς Λιχουδένιος πάει πάλι νηπιαγωγείο στους Παξούς




Την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016, η «Χώρα από παγωτό» πήγε πάλι νηπιαγωγείο! Φανταστείτε τη χαρά του Βασιλιά Λιχουδένιου, αλλά και τη δική μου, όταν δεχθήκαμε πρόσκληση να επισκεφτούμε αυτή τη φορά τa νηπιαγωγείa Μαστοράτικων και 2ο Γαίου στους Παξούς.
 

Με τα παιδιά διαβάσαμε το παραμύθι και ταξιδέψαμε μαζί με το Βασιλιά Λιχουδένιο σε μια χώρα διαφορετική από τις άλλες, μια χώρα φτιαγμένη από γλυκάκια και παγωτό. Ο βασιλιάς μίλησε με καμάρι για την πόλη του. Επιπλέον, ζήτησε την βοήθεια των παιδιών για να διαλέξει λύση σε κάτι που άρχισε τους αγαπημένους του αυλικούς να προβληματίζει. Ποιά λύση άραγε επέλεξαν τα παιδιά; Άφησαν την πλεονεξία του βασιλιά να νικήσει ή κατάφεραν να τον πείσουν ώστε η αγάπη για τους αυλικούς του να επικρατήσει;

 Ο βασιλιάς προσκάλεσε τα παιδιά να επισκεφτούν τη χώρα του. Έτσι, τους έστειλε τη βαλίτσα που έπρεπε να ετοιμάσουν, αλλά και αντικείμενα που έπρεπε να επιλέξουν ανάλογα με το τι πιστεύουν ότι θα χρειαστούν (θα κάνει κρύο ή ζέστη;). Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δυο ομάδες τυχαία. Τους δόθηκαν φύλλα εργασίας με διάφορα αντικείμενα. Έκοψαν με το ψαλίδι όσα θεώρησαν ότι θα έπρεπε να πάρουν μαζί και τα κόλλησαν με κόλλα στη βαλίτσα. Επιπλέον επέλεξαν τα ζωάκια που θεωρούν ότι θα συναντήσουν στο ταξίδι τους στην παράξενη αυτή χώρα. 






 
Ακόμα ο βασιλιάς έπαιξε με τα παιδιά το παιχνίδι "κάνε ότι …"
Έτσι τα παιδιά:
·         έγιναν παγωμένα αγάλματα
·         έγιναν παγωτό
·         έγιναν παγωτό που λιώνει
·         έκαναν ότι τρώνε παγωτό
·         έκαναν ότι κρυώνουν
·         έκαναν ότι ζεσταίνονται
·         έκαναν ότι περπατάνε πάνω σε πάγο
·         έκαναν ότι περπατούν πάνω σε καυτή άμμο
κτλτ.
Τελειώνοντας ο Βασιλιάς είχε μια μικρή έκπληξη για τα παιδιά, μυστική αλλά γλυκιά! 

Επιπλέον, άφησε στα παιδάκια ένα φύλλο εργασίας με παγωτάκια και γλυκά για να τα ζωγραφίσουν. Σε αυτό είχε γράψει και τη συμβουλή του (την οποία φυσικά δεν την έλεγε με ευχαρίστηση) ότι πρέπει να  τρώμε μόνο ένα γλυκάκι την εβδομάδα και όχι πολλά!

 

Οι νηπιαγωγοί με τα παιδάκια συνέχισαν τις δράσεις τους και στόλισαν την τάξη τους με λαχταριστά παγωτάκια με ένα όμορφο ποιηματάκι:
ΕΙΜΑΙ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ
ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΠΟΘΗΤΟ 
ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΝΕ ΠΑΓΩΤΟ!!
ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΦΑΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΡΩΤΑΣ!!



Ευχαριστώ πολύ τις νηπιαγωγούς Έφη και Ελισάβετ και τα παιδιά στους Παξούς!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου