Η χώρα από παγωτό

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Ο Λιχουδένιος πάει στο νηπιαγωγείο Γαίου Παξών



Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, μαζί με το βασιλιά Λιχουδένιο, είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε το νηπιαγωγείο Γαίου Παξών. Εκεί μας υποδέχτηκαν τα παιδιά αλλά και οι νηπιαγωγοί τους Μαρία και Αντιγόνη.




Ο Βασιλιάς Λιχουδένιος μίλησε στα παιδιά για το όνειρό του. Επιθυμούσε να φτιάξει μια χώρα από γλυκά και παγωτό. Εστι, το έβαλε σκοπό και τα κατάφερε! Έφτιαξε την πιο γλυκιά και ξεχωριστή χώρα τη «Χώρα από παγωτό». 




 


Επιπλέον, δεν δίστασε να τους μιλήσει για κάτι που τον προβλημάτιζε. Τα παιδιά άκουσαν προσεκτικά, όσα τους είπε, και ανταποκρίθηκαν όταν τους ζήτησε την βοήθειά τους. Επιπρόσθετα, απάντησαν σε ερωτήσεις του.



Συμφωνήσαμε ότι θα ήταν ωραία να κάναμε ένα ταξιδάκι σε αυτή τη διαφορετική χώρα! Και σε ποιον άλλωστε δεν αρέσουν τα γλυκά και το παγωτό; Εκει θα κάνει κρύο ή ζέστη; Άραγε αν πηγαίναμε ταξίδι στη Χώρα από Παγωτό, τι θα έπρεπε να βάλουμε στη βαλίτσα μας; Συζητήσαμε κα αποφασίσαμε για τα πράγματα που θα ήταν χρήσιμο να πάρουμε μαζί μας. Επιπλέον, μιλήσαμε για τα ζωάκια που πιθανόν θα συναντούσαμε εκεί. Η βαλίτσα μας είναι έτοιμη!


Τα παιδιά ζωγράφισαν το δικό τους όνειρο για το μέλλον πάνω σε μια μπάλα από παγωτό.



 Α

 
Έδειξαν τη ζωγραφιά τους και είπαν ποιο είναι το όνειρό τους. Γλυκά όνειρα οπως θέλω να ψαρεύω, να ταξιδεύω, να γίνω αστυνομικός, να γίνω πριγκίπισσα, θελω να επισκεφτώ τη χώρα από παγωτό, να  τρώω παγωτά ...




                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        αφου
 Τα όνειρα- μπάλες παγωτού, τα κολλήσαμε σε μεγάλα χωνάκια από παγωτό. 


 
Τα παγωτά αυτά έμειναν στην τάξη ως ενθύμιο του ταξιδιού μας σε μια χώρα με όνειρα γλυκά και παγωτό!

Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά του νηπιαγωγείου  Γαίου Παξών για τα χαμόγελα, τα γλυκά τους λόγια και τις ζεστές τους αγκαλιές. Αλλά και τις νηπιαγωγούς τους για την πρόσκληση και την όμορφη εμπειρία. 


Όσο για το Βασιλιά Λιχουδένιο έφυγε ενθουσιασμένος και κατάφερε με τη βοήθεια μιας γλυκιάς μαμάς και του καλύτερου δημιουργού παγωτών στο νησί, να κάνει έκπληξη στα παιδιά, τι άλλο από παγωτό!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου